Óvoda

Intézményvezető: Heizer Csabáné

Óvodánk Győr – Moson -Sopron megyében a nyugati országhatár közvetlen közelében Fertőrákoson fekszik A falu centrumában helyezkedik el, így jól megközelíthető.

Az öreg sváb családi házból átalakított óvoda hosszan elnyújtott épülete természetes módon illeszkedik a falu települési építészeti szerkezetébe. Hatalmas udvarunk és kertünk ideális a gyermekeink számára, mert gazdag játék-és mozgáslehetőséget biztosít. 3 vegyes életkorú csoportban fogadjuk a gyerekeket.

A környező erdők, a közeli Fertő tó, a híres kőfejtő tág lehetőséget kínál a természeti környezet megismerésére és megszerettetésére. A falut többségi magyar, kisebbségi német nemzetiségi és cigány családok lakják, akik hosszú évtizedek óta egymás mellett békében élnek.

A német nemzetiségi családok kérésére, alapítványi segítséggel 1995-ben kétnyelvű német-magyar csoportot indítottunk, ahol gyermekeink nevelésében a német anyanyelv használata és hagyományaik ápolása is biztosított. 2002-ben újabb nemzetiségi csoport szerveződött, a szülők igényeihez igazodva.

Mindezek tükrében tudatosan alakítjuk az élmény teli környezetet, ahol a gyermeket körülvevő személyi-tárgyi feltételek optimálisan adottak, meghatározók;- fejlődő személyiségükhöz biztosítjuk az inger gazdag óvodai környezetet.

Arra törekszünk, hogy óvodánk gyermekbarát, gyermek közeli , családias legyen, ahol megvalósul a gyermekekkel, a szülőkkel való harmónia.

Fertőrákos Fő utca 156.
Tel.: +36/99/355-032            +36/99/355-032

E-mail: ovoda-fertorakos@aplusnet.hu